1. Všechny položky receptu musí být připraveny na pracovním stole před zahájením vaření.
2. Maso a zelenina, musí být nakrájeny ve správném tvaru (pokud recept vyžaduje nudličky, tak nudličky, když kostky, tak kostky, když hranolky, tak hranolky)
3. Všechny krájené ingredience musí mít stejný rozměr.
4. Wok, nebo pánev musí být rozehřáté před tím, než je do nich vložen tuk.
5. Tuku musí být tolik, kolik předepisuje recept. Tuk musí být rozpálený, maso vkládat, když se začne z tuku kouřit
6. Před vložením položek ke smažení vložit do oleje kousek, nebo špetku zázvoru a kousek česneku.
7. Maso smažit vždy jako první, pak ho vyjmout, dát okapat do síta a na tuku dál smažit zeleninu.
8. Smažit jen malá množství masa, jinak se maso bude dusit ve vlastní šťávě.
9. Maso je smažené, když začne měnit barvu. Na rozpáleném tuku musí stačit 1,5 minuty. Po osmažení dát okapat do sítka. Ne na ubrousek, takto se tuk z masa nedostane, naopak ztuhne ve spodní polovině masa a ubrousek se pouze zamastil.
10. Papriku, cibuli stačí smažit 1 minutu, česnek až zavoní, mrkev, brokolice, baklažán potřebují 2 minuty. Zeleninu po osmažení vyndat, dát okapat do sítka.
11. Omáčky připravovat samostatně, pak do ní vkládat zeleninu, maso.
12. Solit až hotová jídla, pokud předpis nestanoví jinak.
13. Jídla hned podávat.
14. Všechna čínská jídla připravovat dle předepsaného postupu.
15. Smažit vždy na sádle, pokud recept neurčuje jinak.