250 g masa z kuřecích stehen, nakrájet na kostičky 1,5 cm.
120 g kešu oříšků
½ okurky, odstranit dužinu, nakrájet na kostičky 1,5 cm
2 červené papriky, nakrájet na čtverečky 1,5 cm
50 g mrkve nakrájet na kostičky 1 cm
1 lžíce červeného dezertního vína
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička cukru
½ lžičky soli
olej na smažení
V míse smíchat víno a škrob, přidat maso, promíchat, marinovat 15 minut.
Na pánev dát 2 lžíce oleje, přidat ořechy, smažit, až velmi mírně zhnědnou, dát na talíř.
Na pánev přidat 2 lžíce oleje, přidat maso, osmažit, dát do sítka okapat.
Na pánev přidat mrkev, smažit ½ minuty, přidat papriku, smažit 1 minutu, přidat cibulku, smažit 1 minutu.
Přidat maso, víno, cukr, okurku, sůl, promíchat.
Přidat ořechy, promíchat.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




