zadní králičí maso
4 dcl vývaru z hlavy, krku, dolních částí běhů, kořenové zeleniny, cibule
1 lžíce směsi dijonské a plnotučné hořčice
3 dcl bílého vína
250 ml smetany
2 lžíce změklého másla
1 lžíce sádla
bageta
hlávkový salát
alobal na vyložení pekáče, alobal potřít máslem, posypat pepřem, solí
pepř
sůl
Maso osolit, opepřit, potřít máslem, hořčicí, nechat 2 hodiny ležet.
Předehřát troubu na 180°C.
Do pekáče položit alobal, přidat sádlo, když se sádlo rozehřeje přidat maso, odkryté péct 7 minut.
Přidat víno, nechat zredukovat na ½, přidat vývar, pekáč přiklopit, péct cca 1 hodinu.
Pekáč vyndat z trouby, vyndat maso, odstranit alobal, do vypečené šťávy, rozpustit připečené kousky, zredukovat na požadovanou hustotu, vmíchat smetanu, dochutit pepřem, solí.
Podávat s hlávkovým salátem, bagetou, maso přelévat omáčkou.
Víno: Tramín.