- 1 králík, naporcovat na menší díly, osolit, opepřit
- 0,5 l vývaru z hlavy, krku, dolních částí běhů, kořenové zeleniny, cibule
- ½ cibule, drobně nakrájet
- 3 stroužky česneku, rozdrtit
- ½ lžičky šalvěje
- 1 lžička tymiánu, na brambory
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 dcl bílého vína
- 100 g černých oliv bez pecek, přepůlit
- malé brambory, uvařit, oloupat, nechat vychladnout, nakrájet na kolečka
- 4 zrnka celého pepře
- ½ lžičky saturejky
- pepř
- sůl
1. Brambory osolit, posypat tymiánem, dát plech potřený olejem, posypat tymiánem, osmažit v troubě při 180°C cca 15 minut.
2. V kastrolu rozpustit máslo, přidat olej, osmažit cibuli, přidat česnek, šalvěj, rozmarýn, saturejku, míchat.
3. Přidat maso, osolit, osmažit do růžova, podlít vínem, zredukovat.
4. Přidat vývar, olivy, dusit v tlakovém hrnci v tlakovém hrnci cca 30 minut.
4. Když je králík měkký a šťáva zredukována požadovanou hustotu, vmíchat opečené brambory a ještě cca 2 minuty provařit.
Příloha: bílé pečivo, vařená rýže.
Víno: Irsai-Oliver.