- 1 králík, rozdělit na logické díly
- ½ l drůbežího vývaru
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 100 g vepřového bůčku, nakrájet na proužky
- 300 g žampionů, oloupat, nakrájet na plátky
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 zrnka celého pepře
- 1 bobkový list
- ½ lžičky saturejky
- pepř
- sůl
Marináda
- 3 dcl červeného vína
- 4 lžíce červeného vinného octa
- ½ lžíce cukru
- 5 zrnek celého pepře, rozmačkat
- 1 bobkový list
- ½ lžičky estragonu
- bílý pepř
- sůl
1. Maso dát do kastrolu, přelít marinádou, nechat v lednici minimálně 24 hodin marinovat.
2. V kastrolu rozpustit ½ lžíce másla, přidat bůček, osmažit, přidat cibuli, osmažit, přidat žampióny, osmažit, míchat.
3. Marinádu po masu přecedit, vývar, bobková list, celý pepř, saturejku, sůl, provařit.
4. Maso vyjmout z marinády, osolit, opepřit, vložit do tlakového hrnce, přidat provařený vývar dusit 30 minut.
5. Maso vyndat na talíř, šťávu zredukovat na požadovanou hustotu, scedit, vmíchat osmažený bůček, žampióny.
Příloha: šťouchané brambory, bramborová kaše, bramborové knedlíky, kynuté knedlíky.
Víno: Rulandské šedé, pozdní sběr.