1 kg rybího filé nenapuštěného vodou
2 mrkve, nakrájet julien (jako sirky), 
1 lžíce majonézy
2 lžíce bílého jogurtu
citrónová šťáva z ½ citrónu
¼ lžičky muškátového oříšku
2 lžíce drobně krájené zelené petržele
kysaná smetana na ozdobu
pepř
sůl
Filé opepřit, osolit, uvařit v páře, nechat vychladnout, rozebrat na kousky.
Mrkev vložit vařící osolené vody, uvařit, nerozvařit, slít, nechat vychladnout.
Do mísy vložit vařenou mrkev, přidat citronovou šťávu, majonézu, jogurt, muškátový oříšek, 1½ lžíce petržele, pepř, sůl, promíchat.
Přidat kousky filé, opatrně promíchat.
Prezentace: na palačinku položit 2 lžíce ochuceného filé, zabalit jako balíček, na talíř položit švem dolů, na balíček dát ½ lžíce kysané smetany, posypat zelenou petrželí.
Palačinky
125 g hladké mouky
1 vejce + žloutek
špetka soli
mléko
olej
Připravit tenké palačinky.
Do misky nalít mléko, přidat vajíčko a žloutek, důkladně rozmíchat – důležité
Až pak (!) přisypat mouku, přidat cukr, špetku soli. 
Rozpálit pánev, potřít tukem. 
Těsto rozlít, když se po 2 minutách objeví puchýřky, obrátit a smažit ½ minuty.
Nechat vychladnout.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



