1 kg vepřových jater, nakrájet na hranolky
3 cibule, drobně nakrájet
2 lžíce sádla
1 l masového vývaru
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
½ lžičky drceného kmínu
pepř
sůl
Připravit jíšku: mouku krátce opražit v kastrolku, přidat máslo, smažit 1 minutu, míchat, zředit polovinou vývaru, pomalu vařit, míchat.
V kastrolu rozehřát sádlo, přidat cibuli, kmín, pepř, smažit, až cibule začne mírně žloutnout, přidat játra, smažit, míchat.
Podlít částí horkého vývaru, játra dusit doměkka.
Játra vyndat do nového kastrolu.
Ke šťávě po játrech přidat zředěnou jíšku, vařit 35 minut.
Provařenou omáčku přecedit na játra, dochutit pepřem, solí.
Příloha: vařená rýže, vařené brambory, šťouchané brambory.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







