1 kg vepřové krkovice
300 g vepřového laloku
300 g vepřových jater
1 vepřového srdce
1 vepřový jazyk, uvařit, oloupat, odstranit podjazyčí
2 lžíce vepřového sádla
500 g cibule, drobně nakrájet
3 stroužky česneku, rozmačkat
1 lžíce hladké mouky, krátce opražit v menším kastrolku
1½ lžíce sladké papriky
1 lžíce majoránky
1 lžička kmínu
pepř
sůl
Maso, kromě jazyka, nakrájet na kostky 2,5 x 2,5 cm.
Ve větším kastrole rozehřát sádlo, přidat cibuli, kmín, smažit, až začne mírně hnědnout, cca 10 minut, míchat.
Přidat nakrájené maso, 2 minuty míchat, přidat mletou papriku, promíchat.
Podlít scezeným vývarem z jazyka tak, aby maso bylo ze 2/3 v tekutině, případně doplnit horkou vodou.
Dusit do měkka, přidat nakrájený jazyk, prohřát, česnek, dochutit pepřem, solí.
Podle potřeby zahustit malou drobně strouhanou syrovou bramborou, provařit do zhoustnutí.
Přidat promnutou majoránku, promíchat.
Příloha: kynuté knedlíky, chleba.
(Nezahušťovat chlebem, zkazíte chuť guláše.)