350 g nízkého roštěnce, nakrájet na tenké plátky
1 brokolice, rozdělit na růžičky
2 stroužky česneku, nakrájet na plátky
1 červená paprika, nakrájet na proužky
1 lžíce červeného dezertního vína
1 lžíce ústřicové omáčky
½ lžíce tmavé sójové omáčky
½ lžičky sezamového oleje
½ lžičky pepře
2 lžičky kukuřičného škrobu
1 lžíce sádla
V kastrolu přivést k varu vodu, vložit brokolici, blanšírovat 20 vteřin, vyndat do sítka okapat.
Do mísy dát dezertní víno, sójovou omáčku, pepř, 1 lžičku škrobu, promíchat, přidat brokolici, hovězí, promíchat. Marinovat 20 minut.
Ve woku rozehřát sádlo, přidat česnek, když zavoní, přidat maso, míchat, když začne maso měnit barvu, přidat brokolici, ústřicovou omáčku, pepř, sůl, 2 lžíce vody, 1 lžičku škrobu, sezamový olej, provařit.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







