800 g jehněčích kotlet, osolit, opepřit
200 g vařeného hrachu nebo čerstvého hrachu, osolit, opepřit, rozmixovat na kaši
6 rajčat, oloupat, nakrájet
1 cibule, drobně nakrájet
1 petržel, drobně nakrájet
1 menší mrkev, drobně nakrájet
8 chřestů
lžíce sádla
1 lžíce másla
1 polévková lžíce olivového oleje
1 dcl bílého vína
4 dcl hovězího vývaru
tymián
1/2 lžičky majoránky
2 lžičky citrónové šťávy
pepř
sůl
V kastrole rozehřát sádlo, jehněčí kotlety prudce osmažit z obou stran, dát stranou.
Přidat máslo, kořenovou zeleninu, osmažit, přidat cibuli, osmažit.
Přidat bílé víno, zredukovat na polovinu, přidat kotlety, tymián, podlít, dusit doměkka, maso vyjmout.
Dolít vývar, zredukovat na potřebnou hustotu, přidat kousek másla, vrátit kotlety.
Do rozmixovaného hrachu vmíchat majoránku, citrónovou šťávu, dochutit pepřem, solí.
Chřest oloupat, 8 minut vařit v osolené vodě, osmažit na másle.
Prezentace: do středu talíře dát porci hrachu, přes porci hrachu položit 2 kotlety, maso přelít šťávou, přes kotlety položit 2 chřesty.
Víno: Cabernet Sauvignon; Merlot.