- 1 králík
- 0,5 kg cibule, drobně nakrájet
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce olivového oleje
- ½ hlavy česneku
- 4 lžíce octa
- ¾ kg rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, rozmixovat
- 2 bobkové listy
- ½ lžičky rozmarýnu
- ½ lžičky zázvoru
- 0,5 l vývaru z hlavy, krku, dolních částí běhů, kořenové zeleniny, cibule
- pepř
- sůl
1. Králíka rozdělit na logické díly, kousky, přelít octem, nechat 2 hodiny, občas přelévat, osušit.
2. V tlakovém hrnci rozehřát 1 lžící másla, maso osolit, opepřit, osmažit, vyndat na talíř.
3. Do hrnce přidat 1 lžíci másla, olej, cibuli, smažit 10 minut, míchat.
4. Přidat celé stroužky česneku, osmažit, přidat rajčata, zázvor, rozmarýn, bobkový list, vývar, dusit 30 minut.
Příloha: vařená rýže, vařené brambory, šťouchané brambory.
Víno: Tramín.