4 filety z tresky
1 lžíce másla
pepř
sůl
Omáčka
3,5 dcl rybího vývaru
1,5 dcl bílého vína (Pálava, Müller Thurgau)
1 cibule, drobně nakrájet
3 stroužky česneku, rozmačkat
2 lžíce másla
šťáva ½ pomeranče
1 bobkový list
½ lžičky tymiánu
2 lžíce drobně krájené zelené petržele
4 zrnka celého pepře
Filety opepřit, osolit.
V pánvi rozehřát 1 lžíci másla, přidat filety smažit z každé strany cca 4 minuty.
Filety přendat do menšího kastrolu.
V menším kastrole rozehřát 1 lžíci másla, přidat cibuli, smažit 4 minuty, míchat.
Přidat česnek, když zavoní, přidat víno, zredukovat na 1/3.
Přidat bobkový list, tymián, petržel, vývar, pomerančovou šťávu, celý pepř, zredukovat na ½.
Omáčku scedit do kastrolu na filety, nechat vychladnout, dát na 12 hodin do ledničky.
Příloha: osmažená veka.
Prezentace: filety nakrájet na díly 5 cm široké, jednotlivé porce přelít studenou omáčkou.
Víno: Müller Thurgau