1 polovina kapra
4 lžíce černých oliv
4 lžíce olivového oleje do salátu
1 lžíce másla, na osmažení baget
2 lžíce olovového oleje, na osmažení baget
2 bagety, podélně rozpůlit
½ hrsti zelené petržele
2 stroužky česneku, podélně rozpůlit
šťáva z ½ citrónu
pepř
sůl
Rybí várka
1 l vody
1 lžíce octa
kůra z ½ citrónu
1 menší mrkev, nakrájet na kolečka
1 menší petržel, nakrájet na kolečka
1 kousek celeru, nakrájet na plátky
½ cibule
4 zrnka nového koření
6 zrnek pepř
2 bobkové listy
4 lístky šalvěje
½ hrsti zelené petržele
2 stonky kopru
pepř
sůl
Do hrnce nalít vodu, přidat ocet, rybí ořez, hlavu kapra bez žáber a očí, přivést k varu, sbírat pěnu.
Přidat cibuli, mrkev, petržel, celer, zelenou citrónovou kůru, koření, vařit nízkým varem 30 minut.
Scedit.
Přidat rybu, vařit 15 – 20 minut.
Maso nechat vychladnout, vykostit, maso rozdělit na kousky.
Olivy nakrájet na kolečka, dát do mísy, osolit, opepřit, přelít olivovým olejem promíchat.
Přidat maso, opatrně promíchat, přelít citrónovou šťávou.
Na pánvi rozehřát máslo a olivový olej, přidat česnek, když zavoní, vyndat.
Na pánvi osmažit bagety na straně řezu.
Víno: Rýnský ryzlink, kabinet.