1 kuře, vykostit, rozdělit na porce
drůbeží vývar na podlití
300 g čerstvých hub, nakrájet na silnější plátky
1 dcl bílého vína
1 cibule, drobně nakrájet
3 lžíce stolního oleje
2 lžíce másla
malá hrst zelené petržele, drobně nakrájet
pepř
sůl
Porce kuřete opepřit osolit.
V kastrolu rozehřát olej, porce kuřete prudce osmažit, vyndat na talíř, olej vylít, kastrol vytřít ubrouskem.
Do kastrolu přidat máslo, cibuli, smažit 2 minuty, míchat.
Přidat houby, smažit bez míchání 2 minuty, aby nepustily příliš vody, kastrolem občas zatřást.
Houby opepřit, osolit, promíchat, přidat víno, nechat zredukovat na 1/3.
Přidat porce kuřete, podlít, dusit do měkka. V tlakovém hrnci 20 minut.
Příloha: rýže
Prezentace: porce kuřete naskládat na mísu, přelít šťávou s houbami, posypat zelenou petrželkou
Víno: Bzenecká lipka, Rulandské bílé.