½ prsa krůty, nakrájet na vyšší plátky
2 lžíce sádla
1 mrkev, drobně nakrájet + kousky mrkve
1 petržel, drobně nakrájet + kousky petržele
1/8 celer, drobně nakrájet + kousky celere
1 cibule, drobně nakrájet
¼ cibule
2 stroužky česneku, drobně nakrájet
3 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
4 dcl hovězího vývaru
3 dcl mléka
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
¼ lžičky muškátového květu
2 bobkové listy
3 trojúhelníčky měkkého sýra
1 lžička tymiánu
1 lžička provensálského koření
1 lžička bazalky
pepř
sůl
Udělat bešamel: v kastrolu krátce opražit mouku, přidat máslo, míchat 1 minutu, přidat muškátový květ, zředit mlékem, následně vývarem.
Scedit, do dalšího kastrolu, přidat kousky mrkve, celeru, petržele, ¼ cibule. Provařit 30 minut. Scedit, dochutit pepřem, solí
V trošce omáčky rozmíchat sýr a přidat do omáčky. Provařit.
Na pánvi rozehřát sádlo, osmažit prudce plátky masa. Vyndat maso na talíř.
Na pánev do výpeku dát drobně nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, udělat základ, přidat zbylé koření.
Přidat maso a dusit na každé straně 8 minut, podlévat jen bílým vínem.
Vyndat maso na talíř, základ rozmixovat.
Na pánev přidat bešamel, rozmixovaný základ, provařit.
Dochutit pepřem, solí.
Prezentace: Maso nakrájet na proužky položit na penne a přelít omáčkou.
Příloha: Penne, šťouchané brambory, vařená rýže.
Víno: Pálava, pozdní sběr.