- 600 g drobně mletého kuřecího masa
- 1 vejce
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce strouhanky strouhanka
- 2 lžičky drobně krájené šalvěje
- muškátový oříšek
- sádlo na smažení
- pepř
- sůl
Na nádivku: 120 g čerstvých hub, mléko, máslo, hladká mouka, 100 g strouhaného tvrdého sýra, sůl.
1. Nejdříve připravit nádivku. Nadrobno nakrájené houby osmahnout na másle, 1 lžíci mouky, 2 lžíce strouhanky, osolit, přidat několik lžic mléka a nakonec vmíchat strouhaný sýr, pepř, sůl.
2. Kuřecí maso osolit, přidat čtvrtku strouhaného muškátového oříšku, šalvěj, pepř, hmotu rozválet na placičky, na každou položit vychladlou nádivku a vytvarovat krokety.
3. Krokety namočit v rozšlehaném vejci, obalit v mouce, ještě jednou přidat do rozšlehaného vejce a potom do strouhanky.
4. Smažit na rozpáleném sádle.
Dresink: 4 lžíce bílého jogurtu, 3 lžíce majonézy, 2 lžíce kečupu z rajčat (pozor: některé kečupy jsou vyrobeny z jablek), pepř, sůl. Všechno smíchat.
Příloha: Opečené brambory, drobně krájené cibule, dresink nebo hořčice.
Víno: Sauvignon, pozdní sběr.