1 kg rybího filé nenapuštěného vodou
2 mrkve, nakrájet julien (jako sirky),
1 lžíce majonézy
2 lžíce bílého jogurtu
citrónová šťáva z ½ citrónu
¼ lžičky muškátového oříšku
2 lžíce drobně krájené zelené petržele
kysaná smetana na ozdobu
pepř
sůl
Filé opepřit, osolit, uvařit v páře, nechat vychladnout, rozebrat na kousky.
Mrkev vložit vařící osolené vody, uvařit, nerozvařit, slít, nechat vychladnout.
Do mísy vložit vařenou mrkev, přidat citronovou šťávu, majonézu, jogurt, muškátový oříšek, 1½ lžíce petržele, pepř, sůl, promíchat.
Přidat kousky filé, opatrně promíchat.
Prezentace: na palačinku položit 2 lžíce ochuceného filé, zabalit jako balíček, na talíř položit švem dolů, na balíček dát ½ lžíce kysané smetany, posypat zelenou petrželí.
Palačinky
125 g hladké mouky
1 vejce + žloutek
špetka soli
mléko
olej
Připravit tenké palačinky.
Do misky nalít mléko, přidat vajíčko a žloutek, důkladně rozmíchat – důležité
Až pak (!) přisypat mouku, přidat cukr, špetku soli.
Rozpálit pánev, potřít tukem.
Těsto rozlít, když se po 2 minutách objeví puchýřky, obrátit a smažit ½ minuty.
Nechat vychladnout.