Marináda
- 5 stroužků česneku, rozmačkat
- 200 ml oleje
- šťáva z jednoho citrónu
- koriandr, nebo petržel, drobně nakrájet
- bílý pepř
Omáčka
- 3 stroužky česneku, drobně nakrájet
- 1 malá cibule
- citrónová kůra z ½ citrónu, nastrouhat
- 800g kokosového mléka (2 konzervy)
- 2 malé zelené chilli papriky
- smetana
- ½ lžíce medu
Omáčka:
V hlubokém hrnci osmažit cibuli, česnek, chilli, citrónovou kůru, přidat kokosové mléko, přivést k varu a hned ztlumit a vařit 25 minut.
Pro kuře
- 4 kuřecí prsa
- 1 lžíce sádla
- 4 listy čínského zelí
- muškátový oříšek
- 25g másla
- lístky koriandru na ozdobu
1. Maso naložit do marinády, marinovat v ledničce 1 den, nejdéle 3 dny.
2. Na pánvi rozehřát sádlo, osmažit kuřecí prsa.
3. Kuřecí prsa přendat do kastrolu.
4. Omáčku scedit na kuřecí prsa, 5 minut provařit.
5. Na pánvi osmažit na másle s muškátovým oříškem listy čínského zelí.
6. Z omáčky vyndat kuřecí prsa, přidat smetanu, ochutit, přidat med.
7. Kuřecí prsa zabalit do listů čínského zelí a přelít omáčkou.
Příloha: rýže.
Víno: Rulandské šedé.