1 kuře, vykostit
300 g mletého vepřového
2 lžíce hrozinek, namočit na 30 minut do vody (nebo 5 sušených meruněk, namočené nakrájet)
3 dcl drůbežího vývaru
1 cibule, drobně nakrájet, krátce osmažit
1 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
2 lžíce másla
1 žloutek
1 bílek, ušlehat sníh
1 stroužek česneku, rozmačkat
1 lžička šalvěje
1 lžička tymiánu
pepř
sůl
Do mísy dát mleté vepřové, hrozinky, přidat žloutek, zbylý tymián, šalvěj, opepřit, osolit, promíchat, vmíchat sníh.
Kuře rozložit na pracovní plochu kůží dolů, prsa seříznout tak, aby zaplnila prázdná místa, opepřit, posolit.
Směs položit do středu kuřete, kuře zabalit, upevnit nití, potřít máslem, opepřit, osolit.
Do pekáče vložit mřížku, přidat 3 dcl drůbežího vývaru, mrkev, petržel, hrubě krájenou cibuli, česnek, celý pepř, pekáč nezakrývat, vložit do trouby rozehřáté na 180°C, péct 1 hodinu 20 minut, kuře často přelévat výpekem.
Hotovou roládu položit na talíř, zakrýt alobalem, nechat 10 minut ležet.
Šťávu z pekáče scedit do menšího kastrolu, mírně zredukovat, sundat z plotny, vmíchat zbylé máslo, dochutit pepřem, solí.
Příloha: vařená rýže.
Víno: Rulandské bílé, kabinet; Ryzlink vlašský, kabinet.