1 kg masa, nakrájet na kostky 2,5 x 5,5 cm
5 dcl hovězího vývaru
1 lžíce sádla
1,5 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla na jíšku
3 cibule, drobně nakrájet
4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu
3 stroužky česneku, rozmačkat
1 lžíce kvalitního rajského protlaku
½ lžíce mleté papriky
½ lžíce majoránky
pepř
sůl
V tlakovém hrnci rozpustit sádlo, přidat cibuli, smažit až začne hnědnout, míchat.
V kastrolu krátce opražit mouku, přidat máslo, 1 minutu míchat, zředit vývarem.
Přidat maso, osmažit ze všech stran, vydusit šťávu, kterou pustilo, přidat papriku, promíchat, přidat rajčata, promíchat krátce dusit.
Přidat zředěnou jíšku (maso musí částečně vyčnívat), promíchat, přidat sůl, pepř, dusit cca 30 minut.
Přidat česnek, provařit, přidat majoránku, krátce provařit.
Podle potřeby zředit dalším vývarem.
Dochutit pepřem solí.
Příloha: vařené brambor, šťouchané brambory, bramborové noky.
Víno: Svatovavřinecké.