1 kg kůzlečího
hovězí vývar, na podlévání (raději by měl být použit vývar z bílých kostí)
4 žampióny, oloupat, nakrájet na plátky, (nebo menší hřiby)
½ mrkve, nakrájet na tenké plátky
1 petržel, nakrájet na tenké plátky
1/8 celere, nakrájet na tenké plátky
1 malý květák
kůra z ½ citrónu, nastrouhat
2 lžičky citrónové šťávy
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla na jíšku
½ lžíce másla na smažení hub
1 lžíce másla na smažení zeleniny
½ lžičky muškátového květu
1 hrst zelené petržele, drobně nakrájet
1 žloutek
bílý pepř
sůl
Květák rozebrat na růžičky, vložit do vařící vody, vařit odkryté, až růžičky změknou, slít.
Maso vložit na 3 minuty do velmi horkého hovězího vývaru vody, až maso zbělá, nevařit, maso vyndat.
Maso nakrájet na kostky, opepřit, osolit.
V kastrole rozpustit 1 lžíci másla, přidat zeleninu, smažit 2 minuty, míchat, přidat maso, podlít vývarem, dusit, až maso změkne.
V dalším kastrole krátce opražit mouku, přidat 1 lžíci másla, míchat 1 minutu, přidat muškátový květ, zamíchat, zředit vývarem, kde bylo namočené maso, promíchat, provařit, scedit k telecímu masu.
Na pánvi rozpustit ½ lžíce másla, přidat houby (pokud to budou hříbky 2 minuty nemíchat), smažit 5 minut, míchat.
Když je maso měkké, maso vyjmout, dát na talíř, omáčku scedit do čistého kastrolu, přidat maso, houby, vařený květák, provařit, dochutit pepřem, solí.
Kastrol odstavit z plotny, vmíchat žloutek.
Příloha: houskové knedlíky, bramborové noky.
Víno: Cabernet Sauvignon.