1 kg masa z horní části křídla, nakrájet na kostky 2,5 cm
4 cibule, drobně nakrájet
3 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky, krátce opražit
4 dcl drůbežího vývaru
3 l světlého 10° piva
1 konzerva rajčat (obsah 400 g)
2 lžíce rajčatového protlaku
1 dcl smetany ke šlehání
2 bobkové listy
5 zrnek pepře
1 sušená chilli paprička
1 lžíce mleté papriky
pepř
sůl
Kostky masa opepřit, osolit.
V kastrolu rozehřát sádlo, přidat maso, prudce osmažit, vyndat na talíř.
Do kastrolu vložit cibuli, smažit, až začne mírně žloutnout, přidat mouku, míchat 1 minutu, přidat papriku, promíchat, zalít pivem, promíchat.
Přidat rajčata i se šťávou, rajčatový protlak, promíchat a rajčata vařečkou rozmačkat.
Přidat maso i se šťávou, kterou pustilo, chilli papričku, promíchat.
Dusit 25 minut, občas promíchat, odstavit z plotny, vmíchat šlehačku, dochutit pepřem, solí.
Příloha: bílé pečivo.
Víno: Rulandské šedé, kabinet.