4 plátky vysokého roštěnce, každý vysoký 2,5 cm, váha 150 g
1 lžíce sádla
4 dcl hovězího vývaru
2 dcl červeného vína, (Svatovavřinecké)
1 cibule, drobně nakrájet
4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
3 papriky, nakrájet na proužky
2 menší sladkokyselé okurky, nakrájet na nudličky
1,5 lžíce hladké mouky, krátce opražit
2 lžíce drobně strouhaného křenu
pepř
sůl
Maso na krajích naříznout, opepřit, osolit, obalit v mouce, nenaklepávat.
V kastrolu rozehřát sádlo, přidat roštěnky, z obou stran prudce osmažit, vyndat na talíř.
Přidat papriky, smažit 1 minutu, přidat cibuli, snížit teplotu, 2 minuty smažit, míchat, přidat zbylou mouku, 1 minutu míchat.
Zředit vínem, přidat rajčata, okurky, promíchat, přidat vývar.
Vrátit maso i se šťávou, kterou pustilo, maso dusit doměkka.
Dochutit pepřem, solí.
(V tlakovém hrnci dušení trvá 25 minut.)
Příloha: pečené tymiánové brambory.
Prezentace: na polovinu talíře položit maso, přelít omáčkou s paprikou a rajčaty, posypat křenem, na polovinu talíře položit brambory.
Víno: Cabernet Sauvignon, pozdní sběr.