4 špalíčky hovězího předního, každý 5 x 5 x 15 cm
2 lžíce másla, rozpustit
Marináda
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce červeného dezertního vína
1 lžíce medu
¼ lžičky koření 5 vůní
¼ lžičky pepře
½ lžičky soli
Maso osušit, přelít máslem, nechat vychladnout.
V míse smíchat sójovou, dezertní víno, cukr, koření pěti vůní, pepř, sůl, promíchat.
Přidat maso, obalit v marinádě, dát do ledničky na 48 hodin, maso občas obracet v marinádě.
Maso vyndat, nechat při pokojové teplotě 4 hodiny.
Dát do pekáče, zakrýt alobalem, dát trouby rozehřáté na 150°C péct 40 minut.
Příloha: rozmixovaná cirzrna, na sádle téměř dohněda smažená cibulová sláma.
Prezentace: do středu talíře položit plátek ledového salátu, na salát položit jeden špalíček masa, vedle položit několik tenkých proužků červené papriky.
Víno: Frankovka, pozdní sběr.