1 kuře, vykostit rozdělit na porce
drůbeží vývar na podlití
300 g čerstvých hub, nakrájet na silnější plátky
1 kelímek smetany na šlehání
1 dcl bílého vína
1 cibule, drobně nakrájet
2 lžíce sádla
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
pepř
sůl
Porce kuřete opepřit osolit.
V kastrolu rozehřát sádlo, porce kuřete prudce osmažit, vyndat na talíř.
Do kastrolu přidat máslo, cibuli, smažit 2 minuty, míchat.
Přidat houby, smažit bez míchání 2 minuty, aby nepustily příliš vody, kastrolem občas zatřást.
Houby opepřit, osolit, promíchat, přidat víno, nechat zredukovat na 1/3.
Přidat mouku, promíchat, přidat vývar, promíchat
Přidat porce kuřete, dusit do měkka, podle potřeby podlévat horkým vývarem.
Kastrol odstavit z plotny, maso vyjmout, vmíchat smetanu, dochutit pepřem, solí.
Příloha: rýže.
Víno: Rulandské šedé.