4 plátky vepřové krkovice, vysoké 2,5 cm
2 kvalitní klobásy, podélně rozpůlit a přepůlit
16 plátků anglické slaniny
4 cibule, nakrájet na kolečka
2 zelené papriky
4 brambory, oškrábat, nakrájet na plátky
4 lžičky kmínu
2 lžičky tymiánu
2 lžíce másla
pepř
sůl
alobal
Postup při jedné porci.
Odtrhnout 2 x 40 cm alobalu, listy alobalu položit na sebe.
Alobal potřít změklým máslem, posypat pepřem, solí.
Na alobal položit 1 nakrájenou bramboru, osolit, posypat ½ lžičky tymiánu.
Na plátky brambor položit 2 plátky anglické slaniny.
Na anglickou slaninu rozložit 1 nakrájenou cibuli.
Krkovici z obou stran opepřit, osolit, položit na cibuli, posypat ½ lžičky kmínu.
Na maso položit 2 plátky anglické slaniny, 2 kousky klobásy, ½ zelené papriky.
Alobal uzavřít.
Připravené balíčky živáňské položit na plech, dát do trouby rozehřáté na 220°C, péct 15 minut.
Snížit teplotu na 160°C, péct další 1 hodinu a 15 minut.
Příloha: tymiánové brambory, hořčice, sladkokyselá okurka.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



