300 g hovězí kližky, nakrájet na kostky 3 x 3 cm
300 g vepřového plecka, nakrájet na kostky 3 x 3 cm
300 g vepřových žeber, přeseknout
300 g hovězího předního s kostí, přeseknout
200 g měkčí pikantní klobásy, nakrájet na větší kusy
2 lžíce sádla
2 cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
3 dcl červeného vína (Svatovavřinecké; Merlot)
3 konzervy rajčat i se šťávou, každá s obsahem 400 g
1 l hovězího vývaru
2 lžičky provensálského koření
1 lžička tymiánu
5 zrnek pepře
1 sušená chilli paprička
pepř
sůl
Maso opepřit, osolit.
Ve větším kastrolu rozehřát sádlo, přidat cibuli, smažit 3 minuty, míchat.
Přidat maso, osmažit ze všech stran.
Přidat víno, zcela zredukovat.
Přidat celý pepř, tymián, chilli, provensálské koření, protlak, promíchat.
Přidat maso s kostí, promíchat, přidat klobásu.
Přidat konzervovaná rajčata, pepř, sůl, podlít vývarem, pomalu dusit 2 hodiny.
Příloha: penne, špagety.
Víno: Svatovavřinecké.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



