4 plátky vysokého roštěnce, každý vysoký 2,5 cm, váha 150 g
1 lžíce sádla
4 dcl hovězího vývaru
2 dcl červeného vína, (Svatovavřinecké)
4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet 
1 cibule, drobně nakrájet
1 lžíce kvalitního rajčatového protlaku
1,5 lžíce hladké mouky, krátce opražit
pepř
sůl
Maso na krajích naříznout, opepřit, osolit, obalit v mouce, nenaklepávat.
V kastrolu rozehřát sádlo, přidat roštěnky, z obou stran prudce osmažit, vynadat na talíř.
Přidat cibuli, snížit teplotu, 2 minuty smažit, míchat, přidat mouku, 1 minutu míchat.
Zředit vínem, přidat rajčata, promíchat, přidat vývar.
Vrátit maso i se šťávou, kterou pustilo, maso dusit doměkka.
(V tlakovém hrnci dušení trvá 25 minut.)
Příloha: rýže.
Víno: Cabernet Sauvignon, pozdní sběr.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



