4 plátky vysokého roštěnce, každý vysoký 2,5 cm, váha 150 g
12 hlaviček žampiónů, oloupat, nakrájet na silnější plátky
½  lžíce sádla
½ lžíce másla
4 dcl hovězího vývaru
2 dcl červeného vína, (Svatovavřinecké)
1 cibule, drobně nakrájet
1,5 lžíce hladké mouky, krátce opražit
½ lžičky kmínu
pepř
sůl
Rozehřát pánev, přidat žampióny, ½ minuty smažit, nemíchat, přidat máslo, kmín, pepř, sůl, smažit 4 minuty, dát stranou.
Maso na krajích naříznout, opepřit, osolit, obalit v mouce, nenaklepávat.
V kastrolu rozehřát sádlo, přidat roštěnky, z obou stran prudce osmažit, vyndat na talíř.
Do kastrolu dát cibuli, snížit teplotu, 2 minuty smažit, míchat, přidat zbylou mouku, 1 minutu míchat.
Zředit vínem, přidat vývar.
Vrátit maso i se šťávou, kterou pustilo, maso dusit doměkka.
Přidat žampióny, promíchat, prohřát. 
Dochutit pepřem, solí.
(V tlakovém hrnci dušení trvá 20 minut.)
Příloha: pečené tymiánové brambory.
Prezentace: na polovinu talíře položit maso, přelít omáčkou se žampióny, na polovinu talíře položit brambory. 
Víno: Cabernet Sauvignon, pozdní sběr.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



