Flank je anglické označení pro spodní část hovězího boku, jeho třetiny u zadních nohou, česky bok bez kosti, slabina. Maso je tužší, proto je třeba ho marinovat. Důležité je nechat maso po grilování stát cca 7 minut. Maso se podává výhradně krájené na tenké plátky.
 
1 kg hovězího boku
4 dcl hovězího vývaru
Marináda
1 dcl červeného vína (Svatovavřinecké)
½ dcl sójové omáčky 
2 lžíce směsi koření creole 
2 rozmačkaného česneku
1 lžíce cukru
1 rajčatového protlaku
1 lžička pepře
Všechny suroviny dát do mísy, promíchat.
Maso obalit ve směsi koření creole.
Maso přidat do marinády a důkladně ho v marinádě obalit, dát do ledničky na 24 hodin. Občas v marinádě obracet.
Maso před grilováním nechat ležet mimo lednici alespoň 2 hodiny.
Marinádu slít do kastrolku, přidat vývar, provařit 15 minut.
Maso dát na rozehřátý gril, grilovat z každé strany 7 - 8 minut.
Maso položit na talíř, přikrýt alobalem, nechat stát 7 minut.
Maso nakrájet na tenké plátky. Šťávu, kterou pustilo, přidat k vařené marinádě.
Prezentace: plátky masa položit na talíř, přelít omáčkou.
Příloha: bílé pečivo.
Víno: Frankovka.
Směs koření creole 
3 lžičky papriky
2 lžíce soli
2 lžíce česnekového prášku
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce černého pepře
1 lžíce cibulového prášku
1 lžíce bílého pepře
1 lžíce provensálského koření
1 lžíce sušeného tymiánu
Všechny suroviny vložit do misky a smíchat.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



