1 lilek, rozpůlit, lžící vydlabat dužinu, řídkou vlákninu vyhodit, dužinu drobně nakrájet
1 paprika, drobně nakrájet
2 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
1 cibule, drobně nakrájet
2 stroužky česneku, drobně nakrájet
½ lžičky provensálského koření
½ lžičky bazalky
šťáva z půlky citrónu
kousek másla
1 lžíce olivového oleje
pepř
sůl
Do kastrolu dát olej, přidat máslo, rozpustit.
Přidat papriku, cibuli, smažit 2 minuty, míchat.
Přidat dužinu lilku, smažit 2 minuty, míchat, podle potřeby přidat olej.
Přidat česnek, když zavoní přidat rajčata, provensálské koření, bazalku. 
Dusit 5 minut, míchat, přidat citrónovou šťávu, podle potřeby trochu zředit vodou, přidat pepř, sůl.
Naplnit půlky baklažánu, dát na 10 minut do trouby péct při 160°C.
Vyndat, posypat balkánským sýrem, přelít olivovým olejem.
Víno: Bzenecká lipka.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



