Palačinky
125 g hladké mouky
1 vejce + žloutek
1 lžička cukru
špetka mleté vanilky
2,5 dcl mléka
špetka soli
olej
Náplň
100 g čokolády na vaření
30 g másla
nebo místo čokolády a másla nutella 
sekané lískové nebo jiné ořechy
2 kompotované broskve, nakrájet na plátky
125 ml šlehačky
moučkový cukr
Do misky nalít mléko, přidat vajíčko a žloutek, důkladně rozmíchat – důležité.
Až pak (!) přisypat mouku, přidat cukr, špetku soli, metlou rozšlehat na hladké a tekuté těsto, nechat 15 minut ležet, promíchat, případně zředit dalším mlékem.
Rozpálit palačinkovou pánev, potřít tukem. 
Těsto rozlít, když se po 2 minutách objeví puchýřky, obrátit a smažit ½ minuty. 
Čokoládu a máslo dát do kastrolku a rozehřát nad vařící vodou, míchat.
Palačinky potřít rozehřátou čokoládou nebo nutellou.
Prezentace: palačinky přehnout do trojúhelníků, posypat ořechy, navrch položit plátky broskví, přidat šlehačku, palačinku ještě polít trochou čokolády, pokud použijete nuttelu, tak čokoládu na palačinku nastrouhat.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



