Švestky, meruňky, třešně
450 g hrubé mouky + na podsypání těsta
150 g měkkého tvarohu
200 g tvrdého tvarohu, drobně nastrouhat
50 g másla, do těsta
600 g ovoce bez pecek
2 vejce 
1,5 dcl mléka
máslo, na polití knedlíků
moučkový cukr
sůl
V míse vyšlehat změklé máslo, přidat vejce, měkký tvaroh, polovinu mléka, promíchat.
Přidat mouku, zbytek mléka, vypracovat vláčné těsto.
Těsto vyválet na plát silný cca 0,5 cm, nakrájet na čtverce 5 x 5 cm, naplnit ovocem, zabalit.
Vkládat do vařící mírně osolené vody, promíchat, aby se neuchytily u dna.
Když knedlíky vyplavou, vařit ještě 1 minutu.
Prezentace: porci knedlíků posypat moučkovým cukrem, strouhaným tvarohem, přelít máslem.
Víno: Muškát Ottonel.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



