těsto
80 g hladké mouky 
60 g hrubé mouky 
1 lžička prášku do pečiva
70 g másla, povolit 
2 lžičky moučkového cukru 
1 lžíce mléka 
1 vejce 
Jablečná náplň
½ kg jablek, oloupat, nakrájet na plátky
2 lžíce rozinek 
100 g cukru krupice (nebo moučky) 
1 lžíce másla 
vanilkový lusk 
nastrouhaná citrónová kůra, z ½ citrónu 
1 lžíce maizeny, rozmíchat v troše studené vody
špetka mleté skořice 
Drobenka
250 g hladké mouky 
125 g másla, nechat povolit 
100 g cukru krupice 
1 prášek do pečiva 
1 vejce 
Ozdoba
šlehačka
jahody, maliny, borůvky 
1. Vypracovat těsto, dát na 1 hodinu do chladu.
2. Vyválet plát pro uložení do formy, dát do trouby péct při 190°C, upéct na polovinu.
3. Udělat jablečnou náplň: na pánvi rozehřát máslo, přidat cukr, udělat karamel, zředit vodou.
4. Přidat jablka, vanilku, citrónovou kůru, skořici, rozinky, maizenu, dusit do poloměkka.
5. Připravit drobenku: v míse smíchat máslo, cukr, kypřící prášek, vejce
6. Na korpus dát jablečnou náplň, zasypat drobenkou, zapéct v troubě při 160°C stupňů cca 30 minut.
Po vychladnutí zdobit šlehačkou, přidat jahody, maliny, borůvky, atd.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



