180 g polohrubé mouky
¼ l vody
100 g másla
4 vejce
špetka soli
tuk na pomazání papíru na pečení 
mouka na posypání papíru na pečení
Do menšího hrnce dát vodu, sůl, máslo, promíchat.
Když se voda začne vařit, přidat mouku a vytrvale míchat na kraji plotny, až vznikne hladké lesklé těsto.
Sundat kastrol z plotny, míchat těsto do vychladnutí, postupně vmíchat vejce.
Těsto naplnit do sáčku a nastříkat věnečky na papír na pečení.
Plech s věnečky vložit do trouby rozehřáté na 200°C, po 5 minutách snížit teplotu na 160°C.
Péct dozlatova. Troubu v průběhu pečení neotevírat. 
Vychladlé věnečky podélně rozříznout na dvě části a naplnit žloutkovým krémem a přelít cukrovou polevou.
Žloutkový krém:
3 dl smetany na šlehání
100 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
2 lžíce mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
2 žloutky
2 lžíce rumu
Pudinkový prášek rozmíchat s vodou.
Do kastrolu dát smetanu, cukr, ve vodě rozmíchaný pudinkový prášek.
Vařit a míchat do zhoustnutí, odstavit z plotny, vmíchat rum a žloutky.
Cukrová poleva:
150 g moučkového cukru
voda
1 lžíce citrónové šťávy.
Do misky dát cukr, přidat vodu, citrónovou šťávou, míchat, až směs zbělí.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



