Bliny
200 g hladké mouky
2 lžíce másla, rozpustit
125 g husté kysané smetany
červený kaviár
2 žloutky
2 bílky, vyšlehat pevný sníh
3 dcl vlažného mléka
15 g droždí
10 g cukru
olej
Připravit kvásek: do mísy nalít třetinu mléka, přidat rozdrobené droždí, cukr, 1 lžíci mouky, promíchat, mísu zakrýt utěrkou, dát na teplé místo, nechat 20 minut.
Do mísy přidat zbylou mouku, mléko, žloutky, vypracovat těsto, pak opatrně vmíchat sníh.
Znovu mísu zakrýt utěrkou a dát na teplé místo a nechat kynout 45 minut.
Lívanečník vymazat tukem a nalévat vykynuté těsto
Prezentace: lívaneček pokapat máslem, potřít kysanou smetanou, na smetanu položit kaviár.
Víno: Rulandské šedé, pozdní sběr.
Lité těsto
250 g hladké mouky
2 vejce 
2,5 dcl mléka
2,5 dcl vody
špetka soli
Do misky nalít mléko, přidat vajíčka, sůl, rozšlehat metlou.
Přidat mouku, rozšlehat metlou, přidat vodu, tolik, aby těsto bylo vláčné a tekuté.
Nechat 15 minut stát.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



