Připravujeme pouze mušle uzavřené. Mušle, které jsou otevřené, a to otevřené i nepatrně, je nutné vyhodit.
 Zde striktně platí: otevřené, neznamená zavřené.
Na 1 porci počítáme 450 g mušlí.
900 g mušlí 
1 cibule, drobně nakrájet
2 stroužky česneku, nakrájet na plátky
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 dcl bílého vína (Chardonnay)
5 dcl rybího, nebo zeleninového vývaru
Ve větším hrnci rozehřát máslo, olivový olej, přidat cibuli, smažit 4 minuty, přidat česnek, když zavoní, přidat mušle, víno, vývar, přiklopit, dusit, až se mušle otevřou.
Když se mušle otevřou, protřást, slít. Mušle, které se neotevřely vyhodit.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



