(bažant, sluka)
1 kuře, rozdělit na logické díly
2 lžíce hladké mouky
30 g libové anglické slaniny
20 hlaviček žampiónů, oloupat, nakrájet na silnější plátky
20 malých cibulek, nebo 4 cibule, nakrájet na osminky
1 lžíce sádla
½ lžíce másla
1 lžíce másla
2 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
6 dcl drůbežího vývaru
1 hrst drobně krájené plocholisté petržele
½ hrsti drobně krájené pažitky 
tymián
1 lžička cukru
pepř
sůl
Na větší pánvi osmažit slaninu, dát stranou, tuk v pánvi zachovat.
Do pánve dát cibuli, osmažit, přidat ke slanině.
Do pánve přidat ½ lžíce másla, žampióny, smažit 5 minut, míchat, přidat ke slanině.
Části kuřete opepřit, osolit, obalit v mouce
Vyčistit pánev, přidat sádlo, rozehřát, vložit díly kuřete, osmažit z obou stran.
Přidat tymián, víno, promíchat, zcela zredukovat.
Přidat vývar, promíchat, pod pokličkou dusit do měkka, odstavit z plotny, vmíchat máslo, slaninu, cibuli, žampióny, posypat petrželí.
Příloha: bageta. 
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



