800 g krůtích prsou, vcelku 
0,6 l drůbežího vývaru
120 g listů špenátu 
1 cibule, drobně nakrájet 
4 stroužky česneku, drobně nakrájet 
3 lžíce drobně krájené zelené petržele
150 g anglické slaniny, nakrájet na proužky 
200 g žampionů, nakrájet na plátky 
300 g vařeného uzeného masa nebo šunky
¼ lžičky muškátového květu 
3 vejce 
2 lžíce másla 
pepř
sůl
alobal
do vývaru na podlití rolády
mrkev, drobně nakrájet
petržel, drobně nakrájet
cibuli, drobně nakrájet
5 zrnek celého pepře
V pánvi rozehřát 1 lžíci másla, přidat cibuli, smažit 1 minutu, míchat.
Přidat anglickou slaninu, žampióny, smažit 2 minuty, míchat, přidat uzené maso, česnek, míchat, přidat muškátový květ.
Když česnek zavoní, přidat rozšlehaná vejce, nechat ztuhnout, vmíchat zelenou petržel, dochutit pepřem solí.
Maso proříznout a rozevřít, vložit mezi dvě fólie a maso rozklepat. Rozklepané maso opepřit, osolit.
Listy špenátu spařit, rozložit na maso, na špenát rozprostřít směs s vejci, maso lehce srolovat, převázat nití.
Alobal potřít máslem, posypat pepřem, solí, roládu do alobalu zabalit.
Alobal s masem vložit do pekáče, podlít vývarem, přidat mrkev, petržel, cibuli, celý pepř, dát do trouby rozehřáté na 180°C, péct 40 minut.
Maso vybalit z alobalu, potřít zbylým máslem a dát péct ještě 10 minut.
Maso vyjmout, nechat 10 minut ležet.
Šťávu slít do menšího hrnce, vyndat celý pepř, rozmixovat, případně dochutit pepřem, solí.
Příloha: vařené brambory, bramborová kaše, šťouchané brambory, pečené brambory.
Víno: Sauvignon.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



