4 kuřecí stehna
3 dcl drůbežího vývaru
4 mrkve, oškrábat, nakrájet na silnější kolečka
4 petržele, oškrábat, nakrájet na silnější kolečka
200 g celeru, očistit, nakrájet na silnější kolečka
2 lžíce zelené petržele, drobně nakrájet
pepř
sůl
Nakrájenou zeleninu naskládat do pekáče, přidat vývar, opepřit, osolit.
Maso opepřit, osolit, položit na zeleninu.
Pekáč zakrýt, dát do trouby rozehřáté na 180°C, péct 45 minut.
Pekáč odkrýt, péct 10 minut.
Maso položit na talíř, přikrýt alobalem.
Zeleninu dát do pánve i se šťávou, provařit, odstavit z plotny, posypat zelenou petrželí, promíchat.
Prezentace: na talíř položit jedno pečené kuřecí stehno, vedle porci zeleniny.
Víno: Rulandské bílé.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



