1 kg masa z horní části křídla, nakrájet na kostky 2,5 cm
4 cibule, drobně nakrájet
3 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky, krátce opražit
4 dcl drůbežího vývaru
3 l světlého 10° piva 
1 konzerva rajčat (obsah 400 g)
2 lžíce rajčatového protlaku
1 dcl smetany ke šlehání
2 bobkové listy
5 zrnek pepře
1 sušená chilli paprička
1 lžíce mleté papriky
pepř
sůl
Kostky masa opepřit, osolit.
V kastrolu rozehřát sádlo, přidat maso, prudce osmažit, vyndat na talíř.
Do kastrolu vložit cibuli, smažit, až začne mírně žloutnout, přidat mouku, míchat 1 minutu, přidat papriku, promíchat, zalít pivem, promíchat.
Přidat rajčata i se šťávou, rajčatový protlak, promíchat a rajčata vařečkou rozmačkat.
Přidat maso i se šťávou, kterou pustilo, chilli papričku, promíchat.
Dusit 25 minut, občas promíchat, odstavit z plotny, vmíchat šlehačku, dochutit pepřem, solí.
Příloha: bílé pečivo.
Víno: Rulandské šedé, kabinet.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



