šťáva, která zůstala v pekáči po upečení krocana
3 lžíce hladké mouky
0,5 l drůbežího vývaru
1 malá mrkev, hrubě nakrájet
1 petržel, hrubě nakrájet
1 kousek celeru, hrubě nakrájet
1 cibule, hrubě nakrájet
1 stroužek česneku
2 bobkové listy
6 zrnek pepře
pepř
sůl
Pekáč se šťávou po upečení krocana postavit na sporák, rozpustit usazeniny, scedit do kastrolu, odebrat z povrchu tuk. Tuk dát do kastrolku.
V kastrolu krátce opražit mouku, přidat 3 lžíce z odebraného tuku, 1 minutu míchat, zředit vývarem, přidat scezenou šťávu z pekáče. 
Přidat mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek, bobkový list, celý pepř
Vařit 30 minut, scedit, dochutit pepřem, solí.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



