šťáva, která zůstala v pekáči po upečení krocana
3 lžíce hladké mouky
0,8 l drůbežího vývaru
1 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
droby z krocana
1 malá mrkev, hrubě nakrájet
1 petržel, hrubě nakrájet
1 kousek celeru, hrubě nakrájet
1 cibule, hrubě nakrájet
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
1 lžička sušené šalvěje
6 zrnek pepře
pepř
sůl
Pekáč se šťávou po upečení krocana postavit na sporák, rozpustit usazeniny, scedit do kastrolu, odebrat z povrchu tuk. Tuk dát do kastrolku.
Droby 2 minuty blanšírovat (vložit na 2 minuty do vařící vody).
V kastrolu krátce opražit mouku, přidat 3 lžíce z odebraného tuku, 1 minutu míchat, zředit vínem a následně vývarem, přidat scezenou šťávu z pekáče. 
Přidat droby, mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek, bobkový list, celý pepř, šalvěj.
Vařit 40 minut, scedit, dochutit pepřem, solí.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



