1 l horké vody
2 dcl bílého vína (Müller Thurgau) 
krk, srdce, žaludek z balíčku drůbků + konce křídel
1 střední mrkev, drobně nakrájet
1 cibule, drobně nakrájet
střední stonek celere, nakrájet na tenké plátky
1 játra z balíčku drůbků
2 lžíce vypečeného tuku
2 lžíce mouky
1 ½ lžíce másla
25 dkg hub
1 bobkový list
5 zrnek pepře
½ lžičky soli
pepř
Do pekáče položit mřížku, na mřížku položit drůbky, konce křídel, pekáč dát do trouby rozehřáté na 180°C, opékat 10 minut. 
Mřížku z pekáče odstranit, drůbky podlít 1 l horké vody, přidat pepř, sůl, vařit na plotně 10 minut.
Celý obsah pekáče přelít do kastrolu.
Do menšího kastrolu dát mouku, krátce opražit, přidat vypečený tuk, 1 minutu míchat, pomalu ředit tekutinou z kastrolu, dobře míchat metlou, aby nevznikly hrudky. Takto zředěnou jíšku nalít do kastrolu k drůbkům.
Na pánvi rozehřát ½ lžíce másla, přidat mrkev, smažit 2 minuty, přidat celer, cibuli, smažit 4 minuty, míchat.
Osmaženou zeleninu přidat do kastrolu k drůbkům, přidat bobkový list, celý pepř, vařit pomalým varem 45 minut, míchat, přidat játra a vařit ještě 15 minut. Mělo by zůstat 8 dcl vývaru.
Maso z drůbků vyndat z kastrolu, drobně nakrájet a játra propasírovat, dát stranou.
V pánvi rozpustit zbytek másla, přidat nakrájené houby a smažit 3 minuty, opepřit, osolit, dát stranou.
Vyjmout pečeného krocana z pekáče.
Pekáč postavit na plotnu, do pekáče nalít 2 dcl bílého vína, výpek provařit, mícháním škrabkou rozpustit usazeniny, slít obsah pekáče do kastrolu s provařenou jíškou.
Odstranit bobkový list, celý pepř, obsah kastrolu rozmixovat.  
Do rozmixované omáčky přidat nakrájené maso, osmažené houby a propasírovaná játra, promíchat. 
Dochutit pepřem, solí.
Dodatečné suroviny do omáčky:
několik lžic vína nebo brandy, pak je třeba omáčku provařit
½ kelímku smetany ke šlehání
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



