1 kuře, rozdělit na logické díly
0,5 l drůbežího vývaru
1 cibule, drobně nakrájet
2 stroužky česneku, drobně nakrájet
1 rajče, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
½ klasické světlezelené papriky (ne barevné atrapy bez chuti), drobně nakrájet
2 lžíce kysané smetany
1 lžíce másla
1 lžíce mleté papriky
3 lžíce stolního oleje na smažení
1 lžíce másla
1 hrst zelené papriky, drobně nakrájet
pepř
sůl
Vložka
2 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
1 světlezelená paprika (ne barevná atrapa bez chuti), nakrájet na proužky
100 g sušené šunky, nakrájet na proužky
Na pánvi rozehřát 1 lžíci másla, přidat papriky, šunku, rajčata, prohřát 1 minutu, míchat.
Jíška
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
V hrnci krátce opražit mouku, přidat máslo, míchat 1 minutu, zředit vývarem, vařit mírným varem.
Díly kuře opepřit, osolit.
V kastrolu rozehřát olej, 1 lžíci másla, přidat cibuli, smažit 4 minuty, míchat, přidat mletou papriku, promíchat, přidat trochu vývaru.
Přidat kuře, česnek, ½ papriky, 1 rajče, promíchat, přidat zředěnou jíšku, dusit, až maso změkne.
Odstavit z plotny, vmíchat smetanu, přidat vložku, promíchat, provařit, dochutit pepřem, solí.
Příloha: noky, halušky.
Víno: Rulandské šedé, pozdní sběr.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



