- 8 paliček bez kůže
- 1 lžíce drobně nakrájeného špeku
- 1 lžička másla
- 1 cibule, rozpůlit, nakrájet na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
- 4 rajčata, oloupat, odstranit dužinu, drobně nakrájet
- 3 dcl červeného vína
- 4 dcl drůbežího vývaru
- bazalka
- provensálské koření
- pepř
- sůl
1. V kastrolu, osmažit špek, přidat máslo, maso, opékat při střední teplotě 8 minut, maso vyjmout.
2. Přidat cibuli, osmažit, přidat víno, zredukovat na 1/3, přidat rajčata, koření, česnek, promíchat, provařit, přidat vývar, maso, dusit 25 minut, odkrýt a mírně zredukovat.
Příloha: šťouchané brambory, opečené brambory, rýže.
Víno: Zweigeltrebe, Morávia.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



