- 600 g drobně mletého kuřecího masa
- 1 vejce
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce strouhanky strouhanka
- 2 lžičky drobně krájené šalvěje
- muškátový oříšek
- sádlo na smažení
- pepř
- sůl
Na nádivku: 120 g čerstvých hub, mléko, máslo, hladká mouka, 100 g strouhaného tvrdého sýra, sůl.
1. Nejdříve připravit nádivku. Nadrobno nakrájené houby osmahnout na másle, 1 lžíci mouky, 2 lžíce strouhanky, osolit, přidat několik lžic mléka a nakonec vmíchat strouhaný sýr, pepř, sůl. 
2. Kuřecí maso osolit, přidat čtvrtku strouhaného muškátového oříšku, šalvěj, pepř, hmotu rozválet na placičky, na každou položit vychladlou nádivku a vytvarovat krokety. 
3. Krokety namočit v rozšlehaném vejci, obalit v mouce, ještě jednou přidat do rozšlehaného vejce a potom do strouhanky. 
4. Smažit na rozpáleném sádle.
Dresink: 4 lžíce bílého jogurtu, 3 lžíce majonézy, 2 lžíce kečupu z rajčat (pozor: některé kečupy jsou vyrobeny z jablek), pepř, sůl. Všechno smíchat.
Příloha: Opečené brambory, drobně krájené cibule, dresink nebo hořčice.
Víno: Sauvignon, pozdní sběr.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



