(Možno přidávat nebo kombinovat masa kuřecí, husí, kachní. Tyto masa po obalení v creole osmažit zvlášť na olivovém oleji, dát stranou a pak vmíchat do hotové rýže. Klobásu dávat vždy. Rýže může být až 3 hrnky, pak ale více vývaru a více zeleniny. Rýži před vařením vždy důkladně propláchnout.)
- 12 středních krevet, očistit a nakrájet
- 1 lžíce creole
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla na smažení krevet
- 1 malá cibule, drobně nakrájet
- ½ zelené papriky, oloupat, drobně nakrájet
- ¼ hrnku drobně nakrájeného celeru
- 2 lžíce drobně nakrájeného česneku
- 3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
- 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
- 3 bobkové listy
- 1 lžička worcestrové omáčky
- 1 lžička chilli omáčky
- 3/4 hrnku rýže
- 3 hrnky kuřecího vývaru
- 150 g dunajské klobásy, nakrájet na tenké nudličky
- pepř
- sůl
1. V misce smíchat krevety a creole, nechat 30 minut.
2. V pánvi rozpustit máslo, přidat krevety, smažit 2 minuty, míchat, dát stranou na talíř.
3. V kastrolu ohřát olej a 3 minuty opékat klobásu, cibuli, celer, pepř, pak přidat česnek, bobkové listy, worcestrovou
    omáčku a chilli omáčku.
4. Přidat rajčata, bobkové listy, worcestrovou omáčku, chilli omáčku.
5. Přidat rýži a pomalu přilévat vývar. Mírně vařit až je rýže měkké a tekutina je téměř odpařená. 
6. Do měkké rýže přidat krevety, pepř, sůl, cerole a míchat, až se tekutina odpaří.
 
Creole (Bayou Blast) 
- 2 ½ lžíce papriky
- 2 lžíce soli
- 2 lžíce česnekového prášku
- 1 lžíce černého pepře
- 1 lžíce cibulového prášku
- 1 lžíce bílého pepře
- 1 lžíce sušeného oregána
- 1 lžíce sušeného tymiánu
Všechno smíchat. Uložit do sklenice.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



