- 2 lžíce olivového oleje, na smažení
- 1 lžíce másla, na smažení
- 1 lžíce másla, vmíchat do hotového pokrmu
- 3 cibule, drobně nakrájet
- 1 zelená paprika, oloupat, drobně nakrájet
- 30 g dunajské klobásy, nakrájet na tenké plátky, ty přepůlit
- 1,5 kg kuřecího masa, nakrájet na kostičky 2 cm
- 3 listy bobkového listu
- 3 hrnky rýže
- 1 l kuřecího vývaru
- 1 svazek zelené cibule, drobně nakrájet (nebo pórek)
- 1 stroužek česneku, drobně nakrájet
- ½ lžičky šalvěje
- ½ lžičky provensálského koření
- ½ lžičky bílého pepře
- ½ lžičky soli
1. Do rozpáleného oleje dát papriku, cibuli, česnek, šalvěj, provensálské koření, smažit, až začne cibule hnědnout, přidat 
    česnek, šalvěj, provensálské koření.
2. Přidat klobásu, pepř, sůl, maso a bobkový list, smažit 8 minut, míchat.
3. Přidat rýži, opékat ji 2 minuty, přidávat vývar, vařit cca 20 minut ,až je rýže měkká a tekutina odpařená, pak vmíchat
    zelenou cibuli nebo pórek.
4. Odstavit mimo plotnu, vmíchat lžíci másla.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



