0,5 kg masa z krocana, nakrájet na kostky
2 lžíce sádla
1 velká cibule, drobně nakrájet
4 stroužky česneku, drobně nakrájet
350 g vařených brambor, nakrájet na kostky
1 lžíce mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
0,5 l drůbežího vývaru
1 lžíce rajčatového protlaku
4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, nakrájet
1 chilli paprička
1 zelená paprika, drobně nakrájet
6 lžic smetany na šlehání
pažitka na ozdobu
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát lžíci sádla, osmažit cibuli a česnek. Přidat brambory, smažit 5 minut. Vyndat z pánve, dát stranou.
Na pánev přidat sádlo, osmažit kousky krocana ze všech stran, vrátit brambory, posypat paprikou, mouku, vmíchat vývar, protlak, míchat. 
Přivést k mírnému varu, míchat, přidat rajčata, chilli papričku, pepř, sůl, dusit 30 minut, míchat. 
Přidat zelenou papriku a dusit ještě 5 minut, vmíchat smetanu.
Dochutit pepřem, solí.
Příloha: vařená rýže, šťouchané brambory, bramborové noky, kynuté knedlík.
Víno: Rulandské šedé, kabinet.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



